Дигитализация на малкия бизнес през пандемията

Дигитализация на малкия бизнес през пандемията


Какво е дигитализация на малкия бизнес? Когато пандемията накара цели градове да бъдат затворени, хиляди малки бизнеси преместиха дейноста си онлайн. Промяна, която ще има дълготрайно влияние върху наемането на служители, офис помещенията, магазините и начина, по който пазаруваме стоки и заявяваме услуги.Когато обаче говорим за онлайн бизнес, изправен пред пандемията, изглежда сякаш това е една от малкото сфери, която може да се похвали с позитивни промени. Изискванията за социална дистанция накара хората да стоят далеч от молове, ресторанти, кафета, кина и др. Въпреки това тези нови условия не успяха да намалят желанието на хората да използват всички привилегии на модерния свят.Напротив това доведе до засилено пазаруване онлайн , повече поръчки за доставка на храна до вкъщи, онлайн обучение, както и преместване на голяма част от работната среда у дома.С други думи онлайн услугите се оказаха стабилни в тези времена на несигурност.

Защо това е важно?

Малките бизнеси са двигателя на икономиката. Въпреки, че много от тях не оцеляха през последната година и половина, предприемачи заливат дигиталния пазар и откриват нови начини да намерят клиенти в тази разрастваща се онлайн среда.

Проучванията сочат, че онлайн присъствието на малките и средни предприятия бележи огромен растеж.

Докато повечето хора обаче, мислят че дигиталната революция последвала от пандемията подпомага основно търговския бизнес, секторът за услуги реално претърпява най-фундаменталните промени заради вируса.

Дигиталният БУМ на малките и средни бизнеси е една страхотна възможност за всеки да развие онлайн присъствието си и да модернизира една може би вече поостаряла система. Интернет ни дава опцията да търгуваме и предлагаме услуги от всяка точка на света – до всяка точка на света.Предлагайки качествена услуга или създавайки добър продукт, достигайки всички части на територията на България – изцяло онлайн, без физически магазин или офис може да се постигнат изключително благоприятни резултати с подходящи маркетинг стратегии и добро обслужване. И нека продължа последното си изречение със Защо? Защо само България. Предлагайки добра услуга или стока може да излезете на европейския или дори на световния пазар и да намалите усилията си ,удвоявайки вашите печалби!

Между редовете :

Естествено дигитализацията не е толкова благоприятна към всеки. Много магазини и офиси затвориха врати и изцяло преустановиха дейноста си.

Заключение :

Както винаги историята не е само черно и бяло. Някои успяха да се адаптират към промените и дори да се възползват от създалата се ситуация, докато други останаха безработни и без идея как да продължат напред. Но каквото и да си говорим пандемията определено промени начина ни на живот и много от промените са тук и ще останат.

Минути за реклама :

С нашият екип и партньори сме готови да ви съдействаме при създаването и дигитализацията на вашият бизнес. Нашите услуги могат да ви помогнат бързо и лесно да разрастнете дейността си с минимални усилия и инвестиция. Готови сме да обсъдим и заедно с вас да планираме и извървим целия път от създаването на вашето онлайн присъствие до постигането на задоволителни резултати в сравнително кратък срок. Притеснявате се,че нямате необходимите познания, нужни за това? Оставете това на нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *